tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Calamari şi cartofi la cuptor, cu parmezan şi fulgi de ardei iute
HOT

Calamari şi cartofi la cuptor, cu parmezan şi fulgi de ardei iute

20 apr 2017 comentarii

Calamari, cartofi, ulei de măsline, pătrunjel, ardei iute şi ceapă roşie. Sunt ingredientele principale pentru un prânz delicios.

Ingrediente:

1 kg de calamari

800 g cartofi

2 cepe mari

1-2 căţei de usturoi

fulgi de ardei iute roşu

ulei de măsline

sare, piper, boia afumată

pătrunjel

parmezan ras

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius. Între timp, într-un vas amestecă patrunjelul cu cartofii tăiaţi pe rotund, sare, piper şi boia afumată. Într-o tavă, aşază cartofii, calamarii (curăţaţi bine), rondelele de ceapă şi căţeii de usturoi întregi. Acoperă cu ulei de măsline, cam o ceaşcă. Lasă-i la cuptor în jur de o oră. Serveşte cu parmezan ras pe deasupra şi cu fulgi de ardei iute roşu.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete calamari cartofi la cuptor