tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Caponata siciliană pentru îndrăgostiţii de bucătăria italiană
HOT

Caponata siciliană pentru îndrăgostiţii de bucătăria italiană

27 iun 2016 comentarii

Caponata este o tocană de vinete specifică bucătăriei din comunele Siciliei. Secretul constă în vinetele tari şi cu seminţe cât mai puţine, în oţetul de calitate şi legumele foarte proaspete.

Ingrediente:

2 vinete mari

1 linguriţă de oregano uscat

sare de mare, piper negru măcinat proaspăt

1 ceapă roşie mică, tăiată cubuleţe

2 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt

1 mănunchi de pătrunjel (tulpini şi frunze separate) tocat fin

2 linguri de capere spălate şi scurse

1 mână de măsline verzi fără sâmburi

2-3 linguri de oţet aromat cu ierburi fine

5 roşii coapte, tăiate mai mari

2 linguri de migdale prăjite uşor (opţional)

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o tigaie mare, pune ulei de măsline. Taie vinetele în cuburi potrivite, nu prea mici pentru că aşa vor absorbi prea mult ulei. Căleşte-le până devin aurii şi dă-le gust cu oregano şi puţină sare. După 4-5 minute, adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi mai amestecă 2-3 minute. Dacă această compoziţie pare uscată, mai poţi adăugă ulei de măsline. Spre final, adaugă caperele uscate şi stropeşte cu oţetul aromat. Apoi adaugă roşiile şi găteşte aproximativ 15 minute, până când sosul scade. Presară sare şi piper după gust.

Caponata o serveşti rece sau caldă, ca fel principal sau garnitură, în special pentru friptura de vită. O poţi decora cu pătrunjel sau cu migdale prăjite. 

caponata vinete tocană sicilia reţete vegetariene