tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cartofi în coajă crocantă, cu şuncă, ceapă verde, brânză şi smântână
HOT

Cartofi în coajă crocantă, cu şuncă, ceapă verde, brânză şi smântână

14 feb 2017 comentarii

Cojile de cartofi crocante, umplute cu şuncă şi cremă de brânză, sunt absolut delicioase şi cu greu vei renunţa la ele!

Reţeta nu este deloc complicată.

Ai nevoie de 6-8 cartofi, 6-8 felii de bacon, o legătură de ceapă verde, sare Kosher, piper proaspăt, ulei de struguri, brânză cheddar sau edam şi smântână. 

Spală bine cartofii şi înţeapă-i cu furculiţa în mai multe locuri. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, pune cartofii într-o tavă şi lasă-i la copt în jur de o oră.

Între timp, într-o tigaie, prăjeşte şunca, la foc mediu, cam 10 minute, până devine crocantă. 

Când cartofii sunt gata, scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcească puţin, cât să-i poţi manevra. Când ajung la temperatura potrivită ţie, taie-i în jumătăţi, pe lungime, şi scoate miezul, cu o linguriţă. Trebuie să rămână puţină pulpă pe coajă. 

Presară sare pe coji, pune-le într-o tavă rezistentă la căldură, pentru a nu se lipi, şi coace-le câte 10 minute pe fiecare parte cât să devină crocante. Apoi scoate tava din cuptor şi umple cojile de cartofi cu şunca rumenită, brânză şi piper. Mai lasă-le să se coacă 2 minute, cât să se topească brânza.

La final, adaugă smântâna şi ceapa verde tăiată rondele. 

Poftă bună, gustartienilor!

 

 

cartofi în coajă