tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cea mai gustoasă reţetă de blat pentru prăjituri şi torturi
SWEET

Cea mai gustoasă reţetă de blat pentru prăjituri şi torturi

20 dec 2016 comentarii

Toate ingredientele pe care vrei să le foloseşti pentru o prăjitură sau un tort de sărbători vor străluci în această reţetă absolut delicioasă şi parfumată de blat de pandişpan.

Ingrediente:

5 ouă de ţară

1 ceaşcă de ulei

1 cană şi jumătate de făină

3 linguri de apă minerală

esenţe de vanilie şi rom

1 cană de zahăr

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se bat albuşurile cu zahărul bine de tot. Se amestecă uleiul cu gălbenuşurile, până se formează o compoziţie cu aspect de maioneză, care se adaugă apoi treptat peste albuşuri. Se toarnă făina şi se amestecă uşor până se uniformizează. Se adaugă imediat şi cele trei linguri de apă minerală, vanilia şi romul. Într-o tavă de yena, aranjaţi hârtia cerată, apoi adăugaţi amestecul. Blatul se coace timp de 40-50 de minute, în funcţie de cuptor, la o temperatură de 180-200 de grade.

Acest blat este foarte potrivit pentru prăjituri cu fructe, torturi cu ciocolată sau cu mere.

reţetă blat prăjituri blat tort