tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cheesecake grecesc cu smochine, migdale şi miere
SWEET

Cheesecake grecesc cu smochine, migdale şi miere

3 feb 2017 comentarii

O combinaţie între melitinia, cel mai popular desert servit la nunţi şi festivaluri în Santorini, şi kourabiedes, prăjitura Crăciunului în Grecia, acest cheesecake este un deliciu de care nu te vei mai sătura.

Ingrediente:

500 g smântână

250 g cremă de brânză de capră

75 g unt

4 ouă de ţară

2 linguriţe cu extract de vanilie

coaja de la o portocală

5 smochine proaspete

50 g zahăr pudră

miere

o mână de migdale

Pentru aluat:

240 g făină

200 g unt

80 g migdale

40 g zahăr pudră

1 gălbenuş de ou de ţară

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Amestecă făina, untul, migdalele tocate şi zahărul pudră într-un vas, apoi adaugă gălbenuşul şi 20 ml de apă şi frământă bine. Presară puţină făină pe masă, apoi întinde aluatul pentru a se uniformiza. Într-o tavă rotundă, cu diametrul de 23 cm, aşază hârtie de copt, apoi aluatul. Lasă la frigider. După două ore, încălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius, şi coace aluatul în jur de 30-40 de minute. Imediat, într-un blender, amestecă smântâna, brânza, untul, ouăle, zahărul, vanilia şi coaja de portocală. Pune peste aluat şi aşteaptă să treacă timpul indicat de coacere. Când este gata, lasă să se răcească două ore, apoi decorează pe deasupra cu smochine, migdale şi miere. Se serveşte a doua zi.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete cheesecake