tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Chiftele din cartofi dulci, morcovi şi feta
HOT

Chiftele din cartofi dulci, morcovi şi feta

17 feb 2017 comentarii

O gustarte potrivită pentru prânz sau te poţi bucura de aceste chiftele delicioase, la cină, alături de o salată şi un sos de iaurt.

Ingrediente:

500 g cartofi dulci

2 cartofi albi

700 g morcovi

4 ouă mari de ţară

200 g feta

1 legătură coriandru proaspăt

ulei de sâmburi de struguri

5-6 linguri de făină

1 ceapă

sare

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Curăţă şi spală cartofii, ceapa şi morcovii, dă legumele prin răzătoare, apoi lasă-le la scurs într-o strecurătoare, presărând un sfert de linguriţă de sare pe deasupra. Într-un bol, adaugă ouăle, brânza, făina şi coriandrul tocat şi amestecă bine. După 20 de minute, presează puternic legumele din strecurătoare pentru a nu mai lăsa suc, apoi adaugă-le în bol. Amestecă bine compoziţia. Încinge ulei într-o tigaie, apoi cu o lingură pune din amestec la prăjit. Câte 1, 2 minute pe fiecare parte, până când chiftelele prind culoarea aurie.

Poftă bună, gustartianule!

chiftele cartofi dulci morcovi feta