tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Chikhirtma, supă tradiţională georgiană
HOT

Chikhirtma, supă tradiţională georgiană

21 apr 2017 comentarii

Chikhirtma este supa familiei, dar şi unul dintre cele mai bune leacuri contra mahmurelii în Georgia.

Ingrediente:

1 pui întreg

4 ouă

2 cepe

3 linguri de făină

frunze de dafin

1 legătură de coriandru, 1 de pătrunjel şi busuioc proaspăt

3 linguri de oţet alb sau suc de lămâie

3 l apă

sare

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o oală, pune 3 l de apă, 2 frunze de dafin şi puiul întreg, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic. Când puiul s-a frăgezit, scoate-l pe un platou, taie-l şi sărează-l. Păstrează în oală apa în care a fiert. Într-o tigaie, căleşte ceapa, cât să se înmoaie, dar să-şi păstreze culoarea albă. Adaugă ceapa în apa din oală, lasă să dea în fiert, apoi dă focul mic. Într-un bol, bate 4 ouă, adaugă peste ele 500 ml din supa din oală, amestecă bine şi toarnă apoi compoziţia în oală. Continuă să amesteci la foc mic. Într-un vas separat, amestecă făina cu 50 ml de apă şi adaug-o apoi în oală. Amestecă bine. Toarnă şi oţetul, apoi bine, continuând să amesteci. După 5 minute, adaugă şi coriandrul, pătrunjelul şi busuiocul proaspăt tocate. Mai lasă pe foc în jur de cinci minute. Şi gata supa! Serveşte cu puiul de pe platou.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete supe