ART

Cu toţii visăm să punem repede ingredientele într-o tavă la cuptor şi în maximum 30 de minute să avem o cină delicioasă. Se poate! Avem trei propuneri de reţete delicioase pentru tine!
Ingrediente
60 g unt, la temperatura camerei
12 tortilla
50 ml salsa
340 g brânză cheddar răzuită
Coriandro tocat mărunt
2 fire de ceapă verde tocată mărunt
Smântână
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Se unge cu unt o tavă de copt. 6 foi de tortilla se pun în tavă, asigurându-ne că acoperă tot fundul acesteia. Se întinde sosul de salsa peste tortilla. Se presară brânza cheddar. Se acoperă cu restul de foi de tortilla şi se ung cu unt. Se dă la cuptor 9-12 minute, până se topeşte brânza. Se presată desupra ceapa verde şi coriandrul. Se servesc imediat cu smântână şi sos salsa.
Ingrediente
500 g mămăligă rece
1 zucchini
3 ardei graşi (1 roşu, 1 galben, 1 verde)
5 ciuperci mari
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de oţet balsamic
3 linguri de brânză feta mărunţită
Sare
Piper
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 240 grade Celsius. Se unge o tavă cu ulei de măsline.
Mămăliga se taie în 10 felii egale care se pun în tavă. Legumele se porţionează în 10 şi se pun în tavă. Se asezonează cu sare şi piper. Se dau la cuptor 20-25 de miute. Când sunt gata se scot din cuptor. Peste fiecare bucată de mămăligă se pune câte o porţie din fiecare legumă. Se stropesc cu oţet balsamic şi deasupra se pune brânză feta. Se servesc calde.
Ingrediente
400 g brânză tofu
2 morcovi tăiaţii bastonaşe
1 conopidă mică
1 cartof dulce tăiat cubuleţe
1 ceapă roşie tăiată în 4
200 g sparanghel
5 linguri de ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Într-o tavă se pune hârtie de copt.
Brânza tofu se pune la stors între câteva greutăţi. Între timp se curăţă şi se taie legumele. Toate legumele, mai puţin sparanghelul se pun înt-un vas mare. Se adaugă şi brânza tofu tăiată cubuleţe. Se pun sare, piper şi ulei de măsline. Se amestecă. Se pun în tavă asigurându-ne că au loc toate. Se lasă 15 minute. Se scot din cuptor, se întorc şi se adaugă şi sparangheşuş. Se mai lasă 15 minute. Se scote de la cuptor şi se serveşte cald.