tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Ciuperci cu cimbru şi parmezan

Ciuperci cu cimbru şi parmezan

1 mar 2018 comentarii

Ingrediente:

3 linguri ulei de măsline

1 kg ciuperci

sare

piper

3 căţei usturoi pisat

70 ml vin alb sec

cimbru proaspăt

60 g parmezan

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se încălzeşte jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie. Se adaugă jumătate din cantitatea de ciuperci. se lasă 3 minute. Se transferă într-un vas. Se repetă operaţiunea cu cealaltă jumătate de ulei şi de ciuperci.

Toate ciupercile se pun din nou în tigaie. Se asezonează cu sare şi piper. Se mai lasă 5-6 minute amestecându-se din când în când.

Se adaugă usturoiul şi se mai lasă 1 minut. Se pune vinul  şi se lasă să fiarbă până când scade lichidul. Se ia de pe foc şi se adaugă cimbrul şi parmezanul.

 

Din combinaţia de ciuperci cu usturoi şi parmezan rezultă un aperitiv cald de care te vei îndrăgosti. Este perfect pentru zilele friguroase!

ciuperci parmezan

Cristina Călin