tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Ciuperci cu unt şi usturoi

Ciuperci cu unt şi usturoi

1 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ingrediente:

8 porții

70 g unt topit

4 căţei de usturoi

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă rozmarin

sare

piper

1,5 kg ciuperci champinion

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Într-o tavă se pune o foaie de copt.

Într-un vas se amestecă untul, usturoiul, sucul de lămâie, cimbrul şi rozmarinul. Se asezonează cu sare şi piper.

Ciupercile se pun într-un singur strat pe foaia de copt. Se toarnă compoziţia cu unt şi se amestecă uşor cât să se combine. Se pun la cuptor pentru 12-15 minute. Din când în când tava se mai mişcă puţin. se servesc repede.

 

Ciupercile cu usturoi şi unt sunt atât de delicioase încât nu vei putea rezista şi le vei găti în fiecare zi. Le poţi mânca simple sau alături de alte preparate, fie din carne, fie din legume. 

ciuperci