tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cocktailuri strălucitoare pentru petreceri uimitoare

Cocktailuri strălucitoare pentru petreceri uimitoare

25 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Cocktailul de lichior strălucitor este o idee perfectă pentru Halloween, dar o poţi folosi cu oricare altă ocazie în care vreţi să vă impresionaţi oaspeţii. Nu numai gustul îi va impresiona, dar spectacolul din jurul băuturii va face ca despre petrecerea ta să se vorbească multă vreme.

Pentru a realiza efectul care asigură spectacolul aveţi nevoie de un lichid cu o vâscozitate mai mare decât apa, dar cu o densitate mai mică decât aceasta. Votca este o soluţie potrivită. Mai aveţi nevoie de colorant strălucitor pudră pe care îl puteţi găsi în magazinele specializate pentru cofetării. Pentru a avea arome diferite poţi folosi vodca aromată sau, dacă ai suficientă răbdare, poţi să o aromatizezi chiar tu cu fructe sau ierburi.

Pentru cocktailul verde se foloseşte cremă de mentă sau votcă în care s-au infuzat frunze de mentă şi i s-a adăugat sirop de zahăr. Pentru varianta albastră în votcă se pun flori de fasolea fluturilor. Deşi este greu de găsit, se foloseşte pentru că nu se transformă în mov în contact cu alcoolul. Afinele sunt folosite pentru cocktailul mov, căpşunile pentru cel roşu, portocalele pentru varianta portocalie, iar ananasul pentru galben.  Pentru infuzie se vor folosi ierburi şi fructe proaspete, care se vor lăsa 5 zile în sticla de votcă până să le foloseşti.  După aceea, se adaugă siropul de zahăr: o parte de sirop la 3 părţi de votcă infuzată. După aceea se amestecă colorantul pudră strălucitor şi magia se întâmplă. În cazul în care culoarea nu este suficient de puternică, se mai poate adăuga o picătură de colorant alimentar simplu.

sursă foto: facebook The Flavour Bender

Reţetă

Coktail strălucitor

1 l votcă de calitare

250 ml gin

250 ml rom alb

500 ml sirop de zahăr (dizolvă zahăr în apă în proporţie de 2:1 la foc mediu până când zahărul se topeşte) 

6-7 căpşuni tăiate felii

6-7 afine

125 g frunze de mentă

Coaja de la o portocală mae

5-6 flori de fasolea fluturilor

2 felii de ananas

Colorant strălucitor pudră roşu, galben, alb, mov, verde şi portocaliu

Gheaţă carbonică

Mod de preparare

Votca se împarte în 4 vase diferite. În alt vas se adaugă ginul, într-altul romul.

Cocktailul roşu

Puneţi căpşunile într-unul dintre vasele cu votcă. Se acoperă şi se lasă într 5 şi 14 zile la temperatura camerei.  După aceea, strecuraţi bine pentru a nu rămâne nicio bucată de fruct. Se amestecă alcoolul cu 30% din siropul de zahăr. Se adaugă o cantitate mică de colorant pulbere strălucitor roşu.

Cocktail mov

Afinele se pun într-un vas cu votcă şi se respectă aceeaşi procedură ca la alcoolul cu căpşuni. La final se pune colorant pulbere strălucitor mov.

Cocktail verde

Se pune menta în vasul cu votcă şi se repetă procedurile de mai sus, schimbându-se doar culoarea colorantului la sfârşit.

Cocktail portocaliu

Se pun cojile de portocale într-unul dintre vasele cu votcă votcă şi se repetă procedurile de mai sus, schimbându-se doar culoarea colorantului la sfârşit.

Cocktail albastru

Florile de fasolea fluturelui  se pun în vasul cu gin. Se lasă peste noapte şi apoi se strecoară bine. Se adaugă 25% din siropul de zahăr. Se adaugă colorant pudră strălucitor alb şi se amestecă.

sursă foto: facebook The Flavour Bender

Cocktail galben

Se adaugă ananasul în vasul cu rom. Se lasă între 5 zile şi 14 zile la temperatura camerei şi apoi se strecoară. Se amestecă cu siropul de zahăr. Se adaugă colorant pudră strălucitor şi se amestecă.

Pentru efect mai dramatic se adaugă în fiecare pahar gheaţă carbonică. 

petreceri halloween petrecere cocktail