tap to open sidebar
tap to close sidebar


Rețete Yummy

Conopidă la cuptor cu turmeric şi roşii cherry
HOT

Conopidă la cuptor cu turmeric şi roşii cherry

10 ian 2017 comentarii

Conopidă şi ceapă roşie caramelizate, suc proaspăt şi parfumat de la roşiile cherry şi culoarea aprinsă a turmericului. De atât ai nevoie pentru o farfurie de succes.

Ingrediente:

1 conopidă medie spre mare

6 cepe de apă

250 g roşii cherry

2-3 frunze de dfin

100 ml apă

50 ml ulei măsline

1 linguriţă de suc de lămâie

1 linguriţă turmeric

1/2 linguriţă boia afumată

sare şi piper după gust

pătrunjel sau busuioc

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încinge cuptorul la 170-180 de grade. Taie bucheţelele de conopidă şi apoi decojeşte ceapa. Într-un vas, aşază toate legumele şi frunzele de dafin. Separat, pregăteşte un amestec din sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa, turmericul, boiaua, sarea şi pperul. Acesta îl adaugi apoi peste legume şi amesteci pentru a fi toae acoperite cu acest sos. Pune toată această compoziţie în tavă şi dă-o la cuptor cam o oră, o oră şi un sfert în funcţie de cât de caramelizate îţi doreşti să fie. Când sunt gata presară pătrunjelul tocat sau frunzele de busuioc, în funcţie de preferinţe.

Cine preferă un gust mai dulceag poate adăuga stafide în tavă. Poftă bună, gustartienilor!

reţete conopidă