tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Costiţe de miel în crustă de mentă, cu sparanghel
SPICY

Costiţe de miel în crustă de mentă, cu sparanghel

11 apr 2017 comentarii

O crustă dulce şi aromată pentru un preparat fraged şi o garnitură excelentă de sparanghel în unt şi lămâie.

Ingrediente:

6 costiţe de miel

1-2 legături de mentă

2 căţei de usturoi

5 linguri ulei de măsline

1/2 cană cu pesmet

40 grame parmezan ras

1/2 cană muştar Dijon

miere

sare, piper, piper cayenne

2 linguriţe oţet balsamic

1 legătură sparanghel

1 lingură unt

1/2 lămâie

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Primul pas: încălzeşte cuptorul la 200 de grade Cesius şi pregăteşte o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt. Într-un vas, infuzează menta proaspătă în apă fiartă, în jur de 10-15 secunde, apoi trece-o alte câteva zeci de secunde prin apă rece. Lasă menta puţin într-o strecurătoare, cât să se scurgă apa. Într-un blender, combină menta cu pesmet, usturoi, ulei de măsline, sare, piper cayenne şi mixează 25 de secunde. Amestecă apoi compoziţia obţinută cu parmezanul. Separat, combină un sfert de cană de muştar Dijon cu două linguriţe de miere . Asezonează cotletele de miel cu sare şi piper, aşază-le în tavă şi unge-le cu amestecul de muştar şi miere. Apoi acoperă cu pasta de mentă din blender. Lasă-le la cuptor în jur de 20 de minute. Nu uita, friptura trebuie să stea încă 10 minute în tavă după ce ai stins cuptorul. Se serveşte cu sos de muştar şi miere: ulei de măsline extra-virgin, oţet balsamic, două linguriţe de miere, o linguriţă de muştar Djon, sare şi piper. Toate acestea amestecate bine, bine. Lângă cotlete sunt foarte potrivite şi câteva fire de sparanghel în unt. Decojeşte sparanghelul, apoi încinge o lingură de unt într-o tigaie non aderentă şi căleşte-l cam 4 minute. Stoarce apoi peste el câţiva stropi de lămâie.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete miel