tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Crap la cuptor cu struguri caramelizaţi
HOT

Crap la cuptor cu struguri caramelizaţi

21 oct 2016 comentarii

Crapul este foarte gustos şi are o valoare nutritivă ridicată. Îl poţi transforma într-o masă savuroasă, fiind potrivit la mai orice ocazie. Îndulceşte-l cu nişte struguri caramelizaţi cu miere şi vei descoperi un gust deosebit.

Ingrediente:

1 crap

1 ceapă roşie

1 lămâie

ulei de măsline

sare

piper

roşii cherry

400 grame struguri albi şi negri

3 linguri de miere

1 jumătate de cană cu suc de struguri albi

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Curăţă crapul, apoi spală-l şi usucă-l într-un şervet de hârtie. Presară sare şi piper, stoarce o jumătate de lămâie şi stropeşte-l cu ulei de măsline pe ambele părţi. Umple peştele cu câteva felii de roşii cherry şi 1-2 de lămâie. Pregăteşte o tavă, şterge-o cu puţin unt şi acoperă baza cu hârtie de copt. Aşază crapul, acoperă-l cu felii de roşii şi toarnă în jurul lui o cană cu apă. Coace peştele la 180 de grade, în jur de o oră. Decojeşre strugurii şi într-un vas toarnă peste ei apă fiartă. După câteva zeci de secunde, scurge apa. Încălzeşte o tigaie non aderentă şi găteşte ceapa tăiată în felii mari, la foc mediu, 3 minute. Adaugă suc de struguri, suc de la lămâie şi miere. După două minute, pune şi strugurii şi mai lasă pe foc alte 3-4 minute. Pe un platou, aşază peştele, strugurii şi ceapa.

Poftă bună, gustartienilor!

 

reţete cu struguri crap la cuptor