tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cum poţi face falafel acasă?

Cum poţi face falafel acasă?

16 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Falafelul este bun, trebuie să recunoaştem. Când este bine făcut este o plăcere să îl ai pe masă. Îl puteţi consuma într-o lipie cu salată şi sos tahini sau simplu cu humus şi salată de roşii. Curajoşii ot alege alături de falafel un sos de ardei iuţi.

În Egipt, Siria sau Israel este unul dintre cele mai consimate feluri de mâncare, fiind vândut la orice colţ de stradă. La nivel internaţional este preferat de vegetarieni.

Falafelul este preparat din năut sau din boabe de fasole fava, iar gustul său poate fi personalizat prin folosirea de condimente şi ierburi aromatice. Practic, îl poţi face aşa cum îţi doreşti.

Falafel is very popular in the Middle East as a fast food. Vendors sell it on the street corners is most popular in countries like Israel, Egypt and Syria. It is regarded as a "fast food" and sold like hot dogs by street vendors. Falafel is also the national dish of Israel.

Ingrediente

500 g năut

1 ceapă mare

2 căţei de usturoi tocaţi mărunt

3 linguriţe de pătrunjel tocat mărunt

1 linguriţă coriandru

1 linguriţă chimion

2 linguriţe de făină

Sare

Piper

Ulei

Mod de preparare

Năutul se pune într-un vas acoperit cu apă rece. Se lasă peste noapte. Dacă se foloseşte năut de la conservă se sare peste acest pas.

A doua zi, se scurge apa şi se pune la foc năutul într-o oală cu apă rece. Se lasă să fiarbă. Când clocoteşte se lasă 5 minute şi apoi se dă focul foarte mic şi se mai lasă o oră.

Când este fiert, se lasă să se scurgă şi să se răcească pentru 15 minute. Apoi, se amestecă cu toate celălalte ingrediente. Se pasează bine astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze. Se poate folosi un root de bucătătie. Dacă falafelul se fărâmiţează se mai poate pune o lingură de făină sau un ou.

Din pasta rezultată se formează bile de mărimea unei mingi de ping pong care se apasă cu podul palmei ca să se aplatizeze. Se prăjesc în ulei încins pentru 5-7 minute. Se servesc fierbinţi.

falafel