tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cum pregăteşti cele mai delicioase roşii uscate
HOT

Cum pregăteşti cele mai delicioase roşii uscate

8 aug 2016 comentarii

Roşiile uscate la cuptor sunt zemoase, fragede şi incredibil de gustoase.

Se potrivesc perfect cu parmezanul într-o farfurie de paste sau dimineaţa în ouăle jumări. Le poţi folosi ca aperitiv, ca topping pe un toast vegetarian, într-un hambuger sau direct pe bruschette.

Alege un borcan cu un design deosebit în care să le depozitezi şi dăruieşte un cadou delicios unui prieten. 

Roşiile prunişoare sau Roma sunt ideale pentru a fi uscate. Sunt robuste şi rezistă bine în cuptor, la foc mic, ore întregi. Pentru a obţine un gust intens şi aromat, taie-le în două şi usucă-le cu partea tăiată în sus. Astfel, sucul va rămâne concentrat în roşie, iar gustul va fi unul desăvârşit, recomandă thekitchn.com. 

Depozitează-le în frigider, iar pentru a le păstra cât mai mult timp, acoperă-le cu ulei de măsline.

O idee de gustare: încălzeşte câteva roşii uscate, apoi aşază-le peste o bucată de brânză feta proaspătă. O felie de pâine crocantă caldă lângă şi gata ! Poftă bună!

 

roşii uscate la cuptor