tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cum să faci clătite englezeşti şi americane

Cum să faci clătite englezeşti şi americane

29 aug 2017 comentarii

Clătitele sunt ideale pentru masa de dimineaţă. Dacă sunteţi începători, făcându-le de la zero poate părea greu.

Nu vă temeţi, pentru că avem reţete simple care vă vor ajuta, chiar dacă nu aveţi idee de unde să începeţi.

Indiferent dacă adăugaţi zahăr şi lămâie într-o clătită în stil britanic sau doriţi să faceţi un turn pufos de clătite americane cu bacon şi sirop de arţar, aceste clătite sunt excelente pentru micul dejun, masa de prânz şi chiar un brunch de week-end.

Clătite în stil britanic

Ingrediente (8-10 porţii)

100g făină

2 ouă mari

275 ml lapte semidegresat

unt sau ulei pentru gătit

Felii de lămâie şi zahăr pentru a servi

Metodă

1. Cerneţi făina într-un castron mare şi adăugaţi ouăle şi laptele. Amestecaţi bine până când toate ingredientele sunt combinate şi nu există cocoloaşe.

2. Încălziţi puţin unt sau ulei într-o tigaie mică, la temperatură medie. Adăugaţi puţin aluat de clătite, şi întindeţi aluatul până acoperiţi toată suprafaţa tigăii şi gătiţi timp de un minut înainte de a o întoarce.

3. Păstraţi-le calde într-un cuptor la temperatură scăzută în timp ce faceţi restul. Serviţi cu ce topping doriţi.

Clătite în stil american

Ingrediente (4-6 porţii)

1 lingură de praf de copt

1 vârf de sare

1 linguriţă de zahăr alb

2 ouă mari

30g unt (topit)

225g făină

300 ml lapte

unt sau ulei pentru gătit

Metodă

1. Amestecaţi făina, praful de copt, sarea şi zahărul într-un bol. Faceţi o adâncitură în amestecul de făină şi adăugaţi ouăle bătute, untul topit şi laptele, amestecând până când toate ingredientele au fost încorporate.

2. Încălziţi puţin unt sau ulei într-o tigaie şi turnaţi amestecul până ajungeţi la dimensiunea dorită. Pentru a vedea când trebuie întoarse, verificaţi dacă suprafaţa începe să facă mici bule, care ar trebui să fie după aproximativ un minut.

3. Serviţi cu ce topping doriţi.

Top 10 topping-uri pentru clătite

Topping-uri dulci

1. Lămâie şi zahăr

2. Bacon, ouă şi sirop de arţar

3. Ciocolată, unt de arahide şi banane

4. Unt de migdale şi căpşuni feliate

5. Mure şi miere

Topping-uri sărate

1. Şuncă şi brânză

2. Brânză Silton, spanac şi ou

3. Miere, feta şi cimbru

4. Praz, ciuperci şi brânză

5. Şuncă Parma şi sparanghel

clatite