tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Cum să faci tortul perfect de ciocolată: sfaturile lui Jamie Oliver
SWEET

Cum să faci tortul perfect de ciocolată: sfaturile lui Jamie Oliver

27 iun 2017 comentarii

Tortul de ciocolată este o reţetă clasică pe care toată lumea ar trebui să ştie să o facă. Blatul pufos, decorat simplu cu frişcă şi fructe de sezon, este o versiune ideală al acestui preparat clasic, perfectă pentru orice ocazie.

Mai jos sunt câteva dintre sfaturile lui Jamie Oliver pentru tortul perfect de ciocolată.

1. Totul începe cu elementele de bază: ingrediente de cea mai bună calitate. Ouăle, pudra de cacao şi extractul de vanilie de cea mai bună calitate vă vor ajuta să daţi un gust mai bun preparatului vostru. Utilizarea celor mai bune ingrediente pe care vi le puteţi permite este o modalitate foarte uşoară de a deveni mai buni în bucătărie, mai ales atunci când vine vorba de prăjituri.

2. Pentru un pandişpan de excepţie, adăugaţi puţină textură prin încorporarea fulgilor de migdale în aluat. În acest fel, blatul devine uşor crocant şi va căpăta o aromă de nuci, fără a deveni prea dens.

3. Răbdarea este cheia pentru o coacere uniformă. Puneţi tava cu aluat în mijlocul unui cuptor preîncălzit şi ţineţi uşa închisă! Deschiderea uşii cuptorului înainte de timpul recomandat de coacere va permite căldurii să iasă, afectând aluatul care se va lăsa uşor în mijloc.

4. Când blatul s-a copt şi a fost scos din cuptor trebuie lăsat să se răcească timp de 10 minute înainte să fie scos din formă. Acest lucru va face blatul mai uşor de manevrat, iar şansele ca acesta să se lipească vor fi mai mici.

jamie oliver tort de ciocolata