tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Curcan cu pere, tarhon şi coniac la cuptor
HOT

Curcan cu pere, tarhon şi coniac la cuptor

22 dec 2016 comentarii

Pentru cine nu preferă friptura de porc la masa de Crăciun cea de curcan este o variantă excelentă şi foarte gustoasă.

Ingrediente:

2 pulpe inferioare de curcan

2 aripi

4 pere curăţate de coajă

50 ml coniac

rozmarin

salvie

tarhon

sare şi piper

ulei de măsline

1 pahar cu apă

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Spală şi curăţă bine pulpele şi aripile şi aşează-le într-o tavă, împreună cu perele tăiate. Condimentează cu ingredientele de mai sus, stropeşte cu puţin ulei şi coniac şi adaugă puţină apă. Introdu apoi tava la cuptorul încălzit în prealabil şi lasă-le să se coacă o oră şi jumătate. Din 30 în 30 de minute, deschide cuptorul şi stropeşte pulpele şi aripile cu sosul din tavă.

Poftă bună!

reţete curcan