tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Deserturi vegane. 3 reţete delicioase şi uşor de făcut

Deserturi vegane. 3 reţete delicioase şi uşor de făcut

8 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Deserturile vegane pot fi la fel de gustoase şi aromate ca şi cele clasice. Cu puţină imaginaţie, pot rezulta nişte prăjituri absolut delicioase. Avantajul lor este că se fac mult mai repede.

Sorbet de fructe de pădure şi busuioc

Ingrediente

200 g zahăr

200 g busuioc proaspăt

1,2 kg fructe de pădure congelate

70 g suc de lămâie

Mod de preparare

Într-o tigaie de dimensiuni medii, se amestecă zahărul cu o cană de apă. Se pune pe foc şi se lasă până când zahărul se topeşte, amestecând din când în când. Se adaugă busuiocul. Se ia de pe foc, se acoperă şi se mai lasă 15 minute. Se strecoară şi se dă la rece.

Fructele se pun într-un blender şi se mixează împreună cu sucul de lămâie şi compoziţia cu busuioc până devin piure. Se transferă într-o tavă de metal şi se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să îngheţe, aproximativ 2 ore.

Cookies vegane cu ciocolată

Ingrediente

100 ml ulei de cocos

250 g zahăr brun

2 linguriţe de extract de vanilie

50 ml lapte de cocos

50 ml suc de mere

550 g făină

1 linguriţă de praf de copt

Jumătate de linguriţă de sare

500 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 grade Celsius. Într-o tavă se pune hârtie de copt.

Într-un bol se amestestecă uleiul de cocos, zahăr brun, extractul de vanilie. Se  omogenizează bine. Se adaugă laptele de cocos şi sosul de mere şi se amestecă bine. Într-un alt bol se amestecă făina, praful de copt şi sarea.

Ingredientele uscate se pun peste cele umede şi se amestecă folosind o spatulă de lemn. Aluatul va fi foarte gros. Se pun fulgii de ciocolată, păstrând o treime din cantitate.

Din aluat se fac mici grămăjoare pe tava pregătită în prealabil, lăsând între ele o distanţă de 4 cm. Se coc 9-10 minute. Se decorează cu fulgii de ciocolată rămaşi. Se lasă să se răcească 15 minute înainte de se servi.

Tarte cu lămâie fără coacere

Ingrediente

Pentru aluat

250 g nucă de cocos rasă

200 g caju crud

2 linguri de ulei de cocos

2 linguri de sirop de arţar

2 linguri de suc de lămâie

1 linguriţă de coajă de lămâie

Pentru umplutură

250 g caju lăsat la înmuiat în apă rece pentru 4 ore

125 ml zeamă de lămâie

70 ml ulei de cocos

50 ml lapte de cocos

50 ml sirop de arţar

1 linguriţă coajă de lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

Un praf de sare de mare

Mod de preparare

Se ung cu ulei de cocos forme de tarte.

Pentru pun în robotul de bucătărie nuca de cocos răzuită şi caju şi se mixează până se mărunţesc. Se adaugă uleiul de cocos, siropul de arţar, sucul de lămâie şi coaja de lămâoe şi se amestecă.

Compoziţia rezultată se pune în fiecare formă, apăsând bine.

Ingredientele pentru cremă se pun în blender şi se lasă până compoziţia devine cremoasă. Apoi se toarnă în fiecare tartă. Se lasă la frigider cel puţin o oră.

 

 

deserturi vegane