tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Dovleac la cuptor, cu brânză feta, harissa şi rozmarin

Dovleac la cuptor, cu brânză feta, harissa şi rozmarin

20 sep 2016 comentarii

Bucură-te de gustul şi culoarea dovleacului plăcintar, cu un prânz delicios!

Dovleacul la cuptor, cu brânză feta, harissa şi rozmarin se prepară foarte uşor. Ai nevoie de o jumătate de dovleac plăcintar, 6-8 caţei de usutoroi, fulgi de chili, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, 1-2 crenguţe de rozmarin, 230 g de brânză feta, ulei de măsline, sare kosher, piper negru proaspăt măcinat.

Încălzeşte cuptoul la 200 g celsius. Aşază dovleacul feliat în tavă, apoi sparge căţeii de usuturoi şi pune-i peste dovleac. Atenţie, nu-i curăţa! Presară condimentele şi toarnă uleiul de măsline. Sfărâmă brânza peste dovleac. La final, aruncă în tavă şi crenguţele de rozmarin. Coace în jur de 25 de minute. Se serveşte cu harissa, pasta de ardei iute nelipsită din bucătăria tunisiană.

Pofta bună, gustartienilor!

 

reţete dovleac