tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Fasole boabe în 4 reţete delicioase

Fasole boabe în 4 reţete delicioase

21 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Fasolea este unul dintre cele mai complete alimente, fiind sursă de proteine ieftină, dar şi de amidon şi vitamine şi minerală. Este atât de versatilă încât poate fi combinată cu orice, iar unii bucătari mai iscusiţi au reuşit să facă din ea şi desert. Noi vă propunem 4 reţete numai bune de încercat în zilele ce urmează.

Salată de fasole marinată

Ingrediente

1 şalotă tocată fin

3 linguri de oţet din vin alb

Ierburi tocate fin (mentă, pătrunjel, coriandru, arbagic, mărar)

Ulei de măsline

450 g fasole albă

1 linguriţă de piper Aleppo

Sare

Mod de preparare

Şalota se amestecă cu oţetul şi se lasă să se odihnească 5 minute. Între timp, verdeţurile se amestecă cu uleiul. Se adaugă fasolea, piperul şi se amestecă până se combină. Se asezonează cu sare. Se pune ceapa şi se amestecă bine.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante despre fasole îţi propunem

Radu Anton Roman: Salată de fasole boabe

Fasolea, alimentul de bază al omenirii

Supă braziliană cu fasole neagră şi lapte de cocos

 

Creveţi cu fasole boabe şi roşii

Ingrediente

3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă tocată mărunt

400 g roşii tocate

Sare

Piper

450 fasole boabe

50 g sos de usturoi sau pesto

16 creveţi

Felii de pâine prăjită

Mod de preparare

Se pun două linguri de ulei într-o tigaie şi seadaugă şi ceapa. Se lasă să se călească 2 minute. Se adaugă roşiile, sare, piper şi 50 ml apă. Se dă focul mai tare şi se lasă să fiarbă 5 minute sau până sosul de îngroaşă. Se dă focul mai mic, se adaugă fasolea, sosul de usturoi şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se împarte în 2 boluri.

Tigaia se curăţă şi se pune o lingură de ulei. Se adaugă creveţii. Se asezonează şi se lasă până când sunt gata, aproximativ 3 minute. Se împart şi creveţii în cele două boluri.

Pulpe de pui cu fasole, lămâie şi capere

Ingrediente

450 g fasole

2 linguriţe de capere

8 linguriţe de muştar Dijon

8 pulpe superioare de pui

1 lămâie feliată

2 linguri de ulei de măsline

Sare

Piper

Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 grade Celsius. Fasolea se amestecă cu caperele şi se apoi se pun într-o tavă întinzându-se uniform. Deasupra se pun pulpele de pui care se ung cu muştar. Feliile de lămâie se pun printre bucăţile de carne. Se pune apă suficientă cât să acopere jumătate din carnea de pui. Se pune ulei de măsline.

Se dă la cuptor pentru 35 de minute. Din când în când se  mişcă tava. Când sunt gata se pun pe farfurie şi se servesc cu pătrunjel tocat deasupra.

Salată de fasole boabe cu ton şi salată radicchio

Ingrediente

1 salată medie radicchio

Ulei

Oţet

Sare

Piper

450 g fasole

2 fire de apio

1 conservă de ton fără ulei

Mod de preparare

Salata radicchio se pune într-un bol mare. Se pun uleiul, oţetul, sarea şi piperul. Se amestecă bine şi se transferă pe o farfurie. Deasupra se pune fasolea, tonul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

 

fasole boabe fasole albă reţete