tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Friptură de miel pentru Paşti. 3 variante la superlativ
HOT

Friptură de miel pentru Paşti. 3 variante la superlativ

11 apr 2017 comentarii

Suculenta friptura de miel este aproape nelipsită de pe masa de Paşti a românilor. Iată câteva reţete pe care le poţi pregăti.

Consumaţi cu moderaţie! 

Friptură de miel, clasică

Ai nevoie de 1,5 kg carne de miel, 60 ml ulei şi sare. Se sărează fripturile, se aşază într-o tavă cu ulei încins şi se introduc în cuptorul bine încălzit, ca să se rumenească repede şi să iasă fragede. Se servesc cu salată verde.

Friptură de miel şi usturoi verde

Ingrediente: carne de miel (un sfert sau o jumătate de miel), 2 linguri cu untură/ulei de măsline, o linguriţă cu  boia dulce, sare, piper, usturoi verde.

Sărezi carnea, o dai prin piper şi o laşi să să stea circa o jumătate de oră, apoi o ungi bine cu untură/ulei şi presari boia pe partea din exterior (boiaua se netezeşte cu cuţitul). Aşază friptura într-o tavă cu puţină grăsime încinsă, presară cu usturoiul fin tocat şi pune-o în cuptorul încins, câteva minute, apoi adaugă 2-3 linguri de apă si las-o la foc potrivit, până ce se frăgezeşte şi se rumeneşte.
Din când în când, se stropeşte cu sos din tavă; la nevoie se mai adaugă câte o lingură de apă. Spre sfârşit se înteţeşte focul şi atât.
O serveşti fierbinte, tăiată felii, cu salată verde sau orientală sau cu sos pe care-l prepari astfel: după ce scoţi friptura din tavă, scurge surplusul de grăsime, toarnă o lingură cu apă amestecată cu ½ linguriţă făină, dă câteva clocote, strecoară şi toarnă în sosieră.

Friptură de miel la tavă, cu cartofi

Îţi trebuie 2 kg carne de miel, 2 linguri untură/ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, 1 kg cartofi, o lingură bulion. Carnea se taie în bucăţi potrivite, se presară cu sare şi piper şi se aşază într-o tavă cu untură topită, întorcând bucăţile să se ungă. Cartofii curăţaţi se taie rondele mai groase, se presară cu puţin piper şi se trec uşor prin puţină untură fierbinte. Se toarnă peste cartofi o lingură cu bulion, amestecată cu 2 linguri cu apă, apoi cartofii se pun în tava cu carne. Tava se introduce în cuptor, să se rumenească friptura şi cartofii; la nevoie se mai adaugă puţină apă caldă. Se serveşte fierbinte cu salată verde. 

friptură de miel reţete carne paşte