tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Friptură de vită cu broccoli în stil asiatic

Friptură de vită cu broccoli în stil asiatic

7 ian 2017 comentarii

Vită cu broccoli este unul dintre preparatele preferate ale chinezilor. O cină parfumată şi delicioasă pe care o pregăteşti rapid.

Ingrediente:

200 g carne vită

200 g broccoli

1 lingură ulei presat la rece

2 căţei de usturoi

1 ardei iute

1 rădăcină de ghimbir

1 linguriţă sos de soia

1 lingură oţet balsamic

1 linguriţă ulei de susan

50 g migdale prăjite

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se sotează broccoli. Între timp, se taie carnea în bucăţi mai mici şi se sărează. Într-un wok sau o tigaie neaderentă, încinsă bine, adaugă uleiul, apoi prăjeşte carnea, câte două minute pe fiecare parte, până se rumeneşte, apoi adaugă şi usturoiul tocat şi amestecă 1 minut. Adaugă şi sosul din oţet balsamic, ulei de susan şi sos de soia şi ghimbir ras, apoi broccoli şi amestecă. Lasă-le 1-2 minute cât să se întrepătrundă aromele. Prăjeşte migdalele, pe care apoi le presari în farfurie peste preparat.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete friptură vită