tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Frittata cu dovlecei şi mentă
COOL

Frittata cu dovlecei şi mentă

20 iun 2016 comentarii

Mic dejun întârziat? Frittata cu dovlecei şi mentă este perfectă şi foarte uşor de realizat.

Ingrediente:

2-4 porții

6 ouă medii

3 linguri de ulei de măsline

o ceapă tăiată fin

3 dovlecei mici, tăiaţi felii subţiri

1 căţel de usturoi mare, zdrobit

1 mână de mentă proaspătă, tăiată fin

50 de grame de parmezan ras

50 de grame de brânză de capră moales

sare de mare, piper proaspăt

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un bol mare, bate ouăle cu sare şi piper. Într-o tigaie non-aderentă (diametru de aproximativ 22 de centimetri) pune o lingură de ulei, căleşte ceapa câteva minute până se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se adaugă în castronul cu ouă. În aceeaşi tigaie, mai pune o lingură de ulei şi căleşte dovleceii până se rumenesc. Adaugă usturoiul şi mai lasă un minut. După ce se răcesc puţin, adaugă dovleceii în castronul cu ouă, alături de mentă şi jumătate din cantitatea de brânzeturi. Încălzeşte cuptorul la 190° Celsius. În tigaie, mai pune o lingură de ulei, ouăle şi acoperă cu restul de brânzeturi. Apoi tigaia intră în cuptor pentru circa 20 de minute, până ce compoziţia se încheagă şi se rumeneşte.

Sursa: CSID

 

 

frittata dovlecei mentă ouă brânză reţete mic dejun