tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Gusturi şi arome de Martie. 3 idei de farfurii primăvăratice
FRESH

Gusturi şi arome de Martie. 3 idei de farfurii primăvăratice

10 mar 2017 comentarii

Drumurile în martie la piaţă nu trebuie să lipseasă de pe agenda ta. A început stagiunea şi rişti să pierzi spectacolele "locatarilor" de drept din grădini. Primăvara pune pe masă cele mai tari atribute: proaspăt, verde, energizant.

Luna lui Mărţişor este prima care etalează pe tarabe arsenalul verde. Urzici, ştevie, pătrunjel, leuştean, leurdă, salată verde, ceapă verde, usturoi, spanac, lobodă, lăptuce, păpădie (rucola de România) şi untişor, atâtea idei şi posibilităţi pentru o masă sănătoasă şi un boost de energie după lunile albe.

Aşa că ia buna dispoziţie în cea mai la modă sacoşă, mergi să cumperi primăvara, cu tot ce are ea mai bun, şi fă apoi show în bucătărie!

GustArte îţi dă şi câteva idei de farfurii primăvăratice

Tartă cu brânză, spanac şi nuci

Ingrediente (6 porţii):

250 de grame de aluat de foitaj

700 de grame de spanac proaspăt, spălat

ulei de măsline

400 de grame de brânză de capră

60 de grame de nucă măcinată

miez de nucă pentru decor

sare, piper

opţional: roşii uscate

Metodă de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 200°C. Spanacul se căleşte în ulei de măsline, câteva minute, se sărează după gust, se condimentează cu piper. Aluatul se întinde într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Apoi, spanacul scurs se amestecă împreună cu brânza şi nuca măcinată, iar această compoziţie se pune peste aluatul din tavă. Se decorează cu miezul de nucă şi opţional cu roşii uscate.

Se coace timp de aproximativ 25 de minute, se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească, după care se poate porţiona.

Salată cu rucola şi urdă

Ingrediente:

½ kg rucola

2 roşii

100 g urdă dulce

1 ardei roşu gras

1 ceapă

ulei de măsline

sare

lămâie

Metodă de preparare:

Se taie roşiile şi se adaugă într-un bol pentru salată. Se toacă apoi ardeiul roşu împreună cu ceapa şi se adaugă peste ele. La final se adaugă rucola şi urda. Se asezonează cu ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie şi sare după gust.

Muschi fraged de viţel cu ceapă verde şi sote de salată verde

Ingrediente:

4 muşchi fragezi de viţel, cam 220 g bucata

2 legături de ceapă verde

3 roşii decojite, tăiate în patru

4 salate verzi mici

8 căţei de usturoi

sare fină

piper negru zdrobit

ulei de masline

Mod de preparare: Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele. Încălziţi un vas termorezistent. Reduceţi focul la minim. Prăjiţi muşchiul de vită până se rumeneşte pe ambele părţi. Adăugaţi căţeii de usturoi şi ceapa verde.

Pofta bună, gustartienilor!

 

legume martie reţete martie