tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Humus - reţetă de bază

Humus - reţetă de bază

30 iun 2017 comentarii

Humusul este dovada că unele dintre cele mai bune măncăruri sunt cel mai simplu de făcut. Se face cu doar şase ingrediente şi veţi folosi doar un blender. Reţeta de humus de mai jos vă va oferi p bază perfecta pentru a experimenta şi cu alte arome.

Ingrediente:

2 x 400g conserve de năut (păstraţi lichidul şi câteva boabe de năut pentru decorare)

4 linguriţe de tahini

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 linguriţă de sare de mare

6 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate

3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors

praf de Paprika (opţional)

coriandru sau frunze de pătrunjel (opţional)

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Clătiţi năutul în apă rece şi puneţi boabele în blender. Adăugaţi tahini, usturoiul zdrobit, sarea, sucul de lămâie şi şapte linguri de lichid din conserve. Porniţi blenderul şi turnaţi uşor uleiul în timp ce acesta funcţionează.

Când amestecul este complet combinat şi neted, puneţi-l într-un vas de servire. Stropiţi cu ulei de măsline extra virgin şi decoraţi-l cu câteva boabe de năut întregi. Se presară cu boia de ardei şi frunze de pătrunjel, pentru a da culoare.

Poftă bună, gustartienilor!

humus