tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Inediţii cartofi prăjiţi franţuzeşti, metoda Patricia Wells
HOT

Inediţii cartofi prăjiţi franţuzeşti, metoda Patricia Wells

16 mar 2017 comentarii

În noua sa carte de bucate, "My Master Recipes", apreciata autoare şi profesoară Patricia Wells scrie despre cea mai bună metodă de a găti cartofi prăjiţi franţuzeşti acasă, despre care spune că "nu este ceva nou sau unic", dar are rezultate atât de gustoase. Reţeta o numeşte: cartofi prăjiţi "la rece".

Secretul stă în felul în care sunt prăjiţi cartofii, anume unul care imită fierberea acestora, şi nicidecum clasica variantă de a adăuga cartofii când uleiul s-a încins, notează epicurious.com

Ce trebuie să faci mai exact? Taie cartofii pentru prăjit, trece-i prin câteva jeturi de apă, ţine-i apoi cinci minute într-un vas cu apă, clăteşte-i, apoi repetă operaţiunea şi mai lasa-i câteva minute în apă. Scurge-i şi usucă-i într-un prospop, pentru a îndepărta amidonul în exces, apoi pune-i într-o cratiţă înaltă. Acoperă-i generos cu ulei şi dă focul mare. Nu trebuie să pui capac peste oală. Când uleiul începe să fiarbă, cam după nouă minute, cartofii încep să devină cremoşi, moi în interior. Trebuie să-i mai prăjeşti încă 15 minute - 20 de minute pentru o textură crocană şi o culoare aurie la exterior. Amestecă-i doar cu o lingură metalică, la 4 minute. Spre final, acordă-le mare atenţie amestecând mai des, dar uşor.

Trei sfaturi importante de care să ţii cont:  

1. Foloseşte cartofi cu coajă maronie şi miez galben (cum sunt cei din soiul Russets)

2. Nu găti într-o cratiţă din aluminiu, ci într-una de fontă, pentru că prima nu va păstra îndeajuns căldura uleiului.

3. Asezonează cu sare atunci când pui cartofii în farfurie.

Patricia Wells este o cunoscută autoare de cărţi de bucate şi profesoară. Îşi împarte timpul între Paris şi Provence. Cartea ei, "Patricia Wells at Home in Provence" (1996) a obţinut premiul James Beard - Best International Cookbook.

Wells este singura persoană din America şi singura femeie angajată critic de restaurante pentru o uriaşă publicaţie franţuzească, L'Express, între 1988–1991. A făcut, de asemenea, critică de restaurant pentru International Herald Tribune, din 1980 şi până în 2007.

Te-ar putea interesa şi:

Cartofii prăjiţi, reinventaţi. Un chef premiat cu stele Michelin pune pe masă un nou concept

Sub acoperire. Povestea singurului "spion" de cartofi prăjiţi din lume

cartofi prăjiţi franţuzeşti patricia wells