tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Istoria ouălor de ciocolată şi 5 stiluri în care le poţi pregăti
SWEET

Istoria ouălor de ciocolată şi 5 stiluri în care le poţi pregăti

13 apr 2017 comentarii

Ciocolată, cacao, aur comestibil şi tot felul de creme care mai de care mai savuroase. Ouăle de ciocolată sunt despre prietenie, despre iubire sau despre filozofie. Iar faimoşii ciocolatieri ai lumii se întrec în această perioadă în creaţii care-ţi cuceresc ochii şi papilele gustative.

Să ne întoarcem însă în timp, undeva în 1902, când în jurnalul profesorilor francezi, Manuel général de l’instruction primaire, a fost publicată Povestea Paştelui, în care un ou de ciocolată a fost folosit pentru prima oară pentru a da o nuanţă romantică poveştii unei melancolice profesoare.

Mai târziu, oamenii de ştiinţă s-au folosit de ouăle de ciocolată pentru a testa limitele prieteniei în rândul copiilor.

Filozoful Slavoj Žižek a testat la rândul său răbdarea multora, opinând îndelungat despre oul de ciocolată ca vid central al subiectivităţii. Colegul său de breaslă, austriacul Ludwig Wittgenstein, s-a mulţumit doar să le considere cadourile perfecte pentru prieteni.

În timpul Primului Război Mondial, micuţa Simone Weil a fost atât de mişcată de suferinţa din jurul ei, încât de Paşti a donat soldaţilor toate ouăle de ciocolată pe care le avea.

Istoria oului de ciocolată este confuză. Introducerea în secolul 16, în Europa, a produsului numit cacao mesoamericană, a dus la crearea unei băuturi pe care astăzi o cunoaştem ca ciocolata caldă.

La Versailles, ciocolata a fost amestecată cu migdale sau apă de flori de portocale şi cu gălbenuş de ou. Potrivit Chocolat et son histoire, de Élisabeth de Contenson, au fost consumatorii de ciocolată caldă din secolul 18 cei care au golit conţinutul unui ou pentru a-l umple apoi cu ciocolată.

Ciocolatele solide şi cele create după mulaje, inclusiv oul de ciocolată, au fost inventate în 1830. În 1873, J.S. Fry & Sons of England au introdus pentru prima oară primul ou de ciocolată în Mare Bitanie. Astăzi, oul de cicolată rămâne elementar în marile şcoli de cofetari şi patiseri ale lumii. 

În culturile vestice, a devenit tradiţie să dăruieşti ouă de ciocolată de Paşti, numai în Marea Britanie se vând 80 de milioane de ouă de ciocolată în această perioadă. În timp ce în India şi în Filipine sunt preferate ouăle din marţipan. 

Dacă vrei să ajungi un maestru în arta oului de ciocolată ai nevoie pentru început de o ciocolată de bună calitate şi de mulaje speciale. Iată câteva idei:

Artă din ciocolată

ouă de ciocolată