tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Lasagna cu miere şi fistic. Deliciu italian cu parfum oriental
SWEET

Lasagna cu miere şi fistic. Deliciu italian cu parfum oriental

5 iul 2016 comentarii

Lasagna cu miere şi fistic e cremoasă, parfumată, cu un pronunţat aer oriental.

Ingrediente:

8 porții

Sos bechamel:

500 ml lapte

1 păstaie de vanilie

1 lingură cu unt

15 g făină

175 g miere

50 g pudră de migdale

100 g nuci tăiate grosier

50 de grame de fistic nesărat tăiat grosier

Apoi:

5 foi de lasagna

400 gr piure de mere

25 g stafide

1/2 linguriţă de scorţişoară, cuişoare, nucşoară sau ghimbir. La alegere.

1 vârf de cuţit de piper negru măcinat

125 de grame de brânză mascarpone

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Ai nevoie de o formă de prăjituri de aproximativ 1 kg, cu pereţi înalţi, a cărei bază are aproximativ aceleaşi dimensiuni ca o foaie de lasagna. Înmoaie stafidele în puţină apă caldă. Laptele se încălzeşte împreună cu păstaia de vanilie tăiată în jumătate pe lung. Untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă făina, se amestecă bine şi se lasă pe foc până capătă o culoare uşor gălbuie (3-4 minute), amestecând mereu. Adaugă laptele, din care s-a scos în prealabil păstaia de vanilie, şi, cu ajutorul unui tel, amestecă energic până ce totul capătă consistenţa unui sos. Îndulceşte cu miere, focul fiind la nivel minim, şi mai lasă la fiert câteva minute, cu tigaia acoperită cu un capac. O iei de pe foc şi adaugi condimentele. Nucile, pudra de migdale, stafidele scurse de apă şi fisticul ajung în piureul de mere. Fierbe pe jumătate foile de lasagna, apoi le scurgi de apă. Forma de prăjitură o ungi cu unt, pui puţin piure de mere pe fundul acesteia, apoi o foaie de lasagna, alternativ piure de mere, sos bechamel, foaie de lasagna, repetând până se epuizează foile, acoperind totul cu sos. Pe ultimul strat de sos bechamel, întinde brânza mascarpone, cu o grosime de aproximativ un centimetru. Lasă să se coacă 45 de minute, la foc potrivit. Brânza trebuie să devină rumenă, iar foile trebuie să fie moi (le încearci cu vârful unui cuţit).

Se serveşte caldă sau rece, alături de un pahar de şampanie. O poţi păstra mai multe zile la frigider.

 

 

 

 

 

 

 

lasagna fistic miere reţete deserturi prăjituri