tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Lasagna cu spanac, ricotta şi seminţe de pin coapte
HOT

Lasagna cu spanac, ricotta şi seminţe de pin coapte

28 apr 2017 comentarii

Cina perfectă pentru începutul de weekend sau de ce nu mic dejunul de a doua zi. Indiferent de momentul zilei în care alegi să savurezi acest preparat savuros te vei bucura din plin de gustul spanacul proaspăt şi a ricottei.

Ingrediente:

70 g unt

50 g făină

800 ml lapte

300 g de foi de lasagna proaspete

800 g spanac

200 g brânză ricotta

100 g parmezan sau pecorino

nucşoară

50 g de seminţe de pin coapte

câteva frunze de oregano proaspăt

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte cuptorul la 180 - 200 grade Celsius. Într-o tigaie, topeşte 50 g de unt, adaugă făina, amestecă 1-2 minute, apoi toarnă şi laptele, amestecă cu un tel şi fierbe la foc mic 5-7 minute. Curăţă spanacul şi spală-l bine. Căleşte-l într-o cratiţă înaltă, cu 20 g unt, la foc mediu spre mare, până se înmoaie bine, apoi adaugă frunzele de oregano, tocate şi amestecă 1-2 minute. Când se răceşte, amestecă spanacul cu ricotta, o lingură de sos alb şi nucşoară rasă. Într-o tavă, întinde în straturi foi de lasagna, sos alb, seminţe de pin coapte şi amestec de spanac. Închide cu un strat de foi de lasagna, peste care pui sos alb şi parmezan ras. Coace 30 de minute.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete lasagna spanac