tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Linguine cu scoici, vin alb şi roşii

Linguine cu scoici, vin alb şi roşii

12 ian 2017 comentarii

Poftă bună, gustartienilor!

Ingrediente:

250 g linguine

500 grame scoici

3 roşii

2 căţei de usturoi

pătrunjel proaspăt

jumătate de pahar cu vin alb

3-4 linguri de ulei de măsline

sare şi piper

câteva frunze de busuioc proaspăt

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se spală bine scoicile în apă rece (cele deschise trebuie aruncate).

Pune linguinele la fiert all dente.

Într-o tigaie mare, încălzeşte uleiul de măsline şi căleşte usturoiul până începe să prindă culoare aurie. Adaugă apoi scoicile şi vinul. Amestecă între timp, iar după ce toate scoicile s-au deschis, adaugă şi roşiile tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Închide aragazul după 5 minute. 

Strecoară pastele, apoi adaugă-le în tigaie şi amestecă. Pune pe deasupra câteva frunze de busuioc.

 

 

 

reţete linguine