tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Macaroane cu brânză, varianta de post

Macaroane cu brânză, varianta de post

22 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Macaroanele cu brânză sunt felul de mâncare preferat deopotrivă de copii şi de adulţi. Se găteşte rapid, este ieftin şi, cel mai important, este delicios.

În perioada postului, brânza poate fi înlocuită cu un sos cremos, aromat, care vă va face să iubiţi varianta aceasta de macaroane. Se găteşte aproape la fel de repede, chiar dacă aveţi nevoie de mai multe ingrediente.

 

Ingrediente

50 g caju crud

350 g paste melcişori

200 g cartofi dulci tocaţi mărunt

60 g morcovi tăiaţi

250 g lapte de cocos

25 g drojdie

2 linguriţe de muştar Dijon

Sare

10 g pudră de ceapă

10 g paprika afumată

20 g turmeric

10 g pudră de usturoi

Un praf de nucşoară

Mod de preparare

Nucile caju se lasă la înmuita peste noapte în 500 ml apă.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă deoparte.

Se fierb cartofii dulci şi morcovii, apoi se pasează într-un blender. Se adaugă nucile caju după ce se scurge apa în care au stat. Se mixează. Se adaugă şi celălalte ingrediente şi se mixează până devine un sos foarte fluid şi cremos. Dacă vreţi ca sosul să fie mai fluid, se poate adăuga mai mult lapte de cocos.

Sosul se toarnă peste paste şi se serveşte.  

Se poate păstra la frigider, în vas închis etanş, timp de o săptămână. 

post reteta macaroane