tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Miel cu dulceaţă, rozmarin şi cimbru
HOT

Miel cu dulceaţă, rozmarin şi cimbru

24 mar 2016 comentarii

O reţetă savuroasă de Paşte, cu miel şi două surprize: dulceaţă şi plante aromatice.

Ingrediente:

6 porții

3 fileuri de miel (cam 350 g fiecare)

3 linguri de dulceaţă

9 felii de şuncă de Parma

3 crenguţe proaspete de rozmarin şi cimbru

3 linguriţe sos balsamic

2 căţei de usturoi, tăiat fin

3 linguriţe cu ulei de măsline

150 ml supă de pui sau de legume

225 g roşii cherry

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Unge fileurile de miel cu 1 linguriţă de dulceaţă. Înveleşte-le pe fiecare în 3 felii de şuncă de Parma. Aşază pe fiecare file o crenguţă de rozmarin şi una de cimbru şi leagă din loc în loc că să nu se desfacă. Amestecă restul de dulceaţă cu sos balsamic, usturoi şi 2 linguri u ulei de măsline. Pune fileurile de miel într-un bol şi apoi marinata peste. Acoperă şi lăsă la frigider peste noapte. Preîncălzeşte cuptorul la 2200 C. Scoate carnea din marinată (păstraţi restul pentru mai târziu). Incălzeşte uleiul rămas într-o tavă pe plită şi prăjeşte rapid fileurile pe toate părţile. Adăugă 50 ml de supă în tavă şi transferă în cuptorul preîncălzit aprox 12 min. Scoate mielul din cuptor, înveleşte-l în folie şi lăsă-l să se odihnească. Pune tavă înapoi pe plită şi adăugă roşiile, marinată rămasă şi restul de supă. Adu la fierbere şi lăsă să fiarbă 2-3 min până se îngroaşă şi devine siropoasă. Îndepărtează folia de pe fileuri.

Serveşte acest preparat cu sosul cald.

miel paşte friptură reţete carne