tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Mini Pavlova cu sos de caramel şi ciocolată
SWEET

Mini Pavlova cu sos de caramel şi ciocolată

7 dec 2016 comentarii

Pavlova, în primul rând, arată spectaculos. Iar dacă îţi plac bezelele franţuzeşti, atunci e timpul să te bucuri de acest desert elegant. Se potriveşte lângă o cană de cacao cu lapte, caldă.

Ingrediente:

200 g albuşuri

600 g zahăr

1 lingură de făină albă de porumb

1 linguriţă de oţet alb

100 g de ciocolată topită, lăsată apoi să se răceasca

250 g frişcă

90 g unt

5 g sare mare

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte cuptorul la 100 grade. Albuşurile şi 350 de grame de zahăr amestecă-le cu un mixer de mână. Ca să obţii o bezea fermă, trebuie să începi să mixezi compoziţia la viteză redusă, timp de cinci minute, până se formează milioane de bule mici. Odată obţinute, măreşte viteza mixerului, în timp ce adaugi făina de porumb şi oţetul. Adaugă încă 50g de zahăr. Mixează până amestecul devine tare. Picură ciocolata în bol şi amestecă uşor. Pregăteşte o tavă cu hârtie de copt, apoi cu o lingură întinde amestecul. Bezelele trebuie să se coacă timp de două ore. Pentru sosul de caramel, într-o tigaie, la foc mediu, topeşte zahărul rămas, puţin câte puţin. Lasă-l pe foc până se caramelizează, apoi adaugă untul. Amestecă bine, apoi toarnă 125 g de frişcă şi sarea de mare. Ca să constuieşti mici Pavlova, pune frişcă deasupra bezelelor, apoi adaugă puţin sos de caramel.

 

 

 

reţete deserturi bezele pavlova