tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Mulligatawny, supă englezească picantă cu rădăcini adânci în bucătăria indiană
SPICY

Mulligatawny, supă englezească picantă cu rădăcini adânci în bucătăria indiană

22 ian 2017 comentarii

Mulligatawny este foarte aromată şi picantă cât să te încălzească într-o zi rece de iarnă. Secretul gustului excelent al acestei supe stă într-un condiment: curry.

Ingrediente:

2 morcovi

1 ţelină mare

2 cartofi

1 măr

3-5 căţei usturoi

1 lingură curry

1 lingură turmeric

1 l supă de pui sau de legume (doar zeama)

100 g orez alb

1 lingură de pastă de roşii sau roşii pasate

100 g smântână

50 g unt

1 lingură de ulei

coriandru/pătrunjel sau cimbru

sare, piper cayenne

3 linguri de suc proaspăt de lămâie

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un vas mare, încinge uleiul şi untul şi adaugă legumele tăiate: morcovii, ţelina, cartofii, ceapa şi usturoiul. Lasă-le la foc mediu, timp de 10 minute, amestecând regulat. În acelaşi vas, pune apoi şi merele, curry şi turmericul. Mai lasă pe foc încă 1-2 minute. Supa de pui sau de legume, caldă bine, o adaugi peste legumele călite. După ce dă în fiert, se mai lasă la foc mic 30 de minute. Separat, fierbe orezul. Când supa e gata, las-o să se răcească puţin, apoi cu un blender pasează legumele, până obţii textura unei supe cremă. Apoi adaugă orezul. Şi apă, dacă iese o compoziţie prea groasă. Mai lasă pe foc maximum 4 minute. După ce pui supa în castron, poţi adăuga sarea, zeama de lămâie, piperul, frunzele verzi şi smântâna.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete supe mulligatawny