tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Negresă cu sos de ciocolată şi îngheţată de vanilie
SWEET

Negresă cu sos de ciocolată şi îngheţată de vanilie

17 feb 2017 comentarii

O reţetă absolut delicioasă pe care trebuie să o încerci! O prăjitură fragedă de al cărei gust te vei îndrăgosti.

Ingrediente:

250 g unt de casă

300 g ciocolată neagră

130 g de coacăze uscate şi migdale

75 g cacao

60 - 70 g făină

1 linguriţă de praf de copt

4 ouă mari de ţară

350 g zahăr pudră

îngheţată de vanilie

2 plicuri de zahăr vanilat

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Pentru început, într-un bol înalt adu untul la temperatura camerei. Rupe ciocolata (200 g) şi trece-o printr-un mini tocător (chopper), însă nu o fărâmiţa de tot. Adaugă ciocolata peste unt şi amestecă până ce acesta este topit şi prinde consistenţa unei creme. Nu este nicio problemă dacă rămân bucăţele de ciocolată, dimpotrivă. Trece apoi şi migdalele prin tocător pentru a le sparge mai mici. Adaugă-le peste unt şi ciocolată. Într-un bol separat, amestecă făina, cacaua, praful de copt şi zahărul. Adaugă-le treptat peste ciocolată, unt şi migdale şi amestecă. Sparge ouăle într-un castron şi bate-le bine. Apoi pune-le peste compoziţie şi amestecă până obţii o textură omogenă. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregăteşte o tavă de 24 cm, întinde hărtie de copt în ea şi toarnă uniform amestecul obţinut. Se coace în jur de 25-30 de minute. După ce se răceşte, se taie şi se serveşte cu ciocolată topită pe deasupra şi îngheţată de vanilie.. Sau simplă, după cum preferi.

Poftă bună, gustartianule!

negresă