tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Nu ştii ce să mai găteşti diseară? Avem 6 idei pentru tine!

Nu ştii ce să mai găteşti diseară? Avem 6 idei pentru tine!

15 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Nu eşti singura persoană care se întreabă ce să mai gătească. Dacă mai eşti şi pe fugă atunci sigur posibilităţile sunt limitate. Iată 6 idei de preparate calde pe care le poţi face în 15-20 de minute şi care nu te fac să umpli chiuveta de vase când le prepari. Sunt simple şi delicioase!

Frigărui de pui cu limetă

Ingrediente

700 g piept de pui tăiat fâşii

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de oţet

Jumătate de lingură de suc de limetă

2 linguriţe de paprika

1 linguriţă de pudră de chilli

1 linguriţă de usturoi pudră

Sare

Piper

Mod de preparare

Într-un vas mare se pune carnea de pui la marinat cu toate celălalte ingrediente. Într-un alt vas se pun beţele de lemn pentru frigărui în apă. Ambele se lasă două ore.

După ce se marinează, puiul se pune pe băţul de frigăruie. Se pun pe grătar.

Quesadilla cu fasole neagră şi cartof dulce

Ingrediente

6 tortillas

2 cartofi mari dulci

1 conservă fasole neagră

200 g brânză cheddar răzuită

O ceapă roşie tocată julienne

1 ardei gras verde tocat julienne

1 ardei gras galben julienne

2 căţei de usturoi ticaţi

1 linguriţă de chilli

1 linguriţă de scorţişoară

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă chimion

 1 linguriţă paprika

Sare

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 grade Celsius. Se combină toate condimentele şi se amestecă cu legumele. Se dau la cuptor 25 de minute. Se pune o tigaie de foc cu uleiul de măsline. Fiecare tortilla se umple cu legume, fasole neagră şi brânză. Se pun în tigaie şi se lasă 5 minute pe fiecare parte. Se serveşte caldă.

Dovleac plăcintar umplut cu carne

Ingrediente

1 dovleac plăcintar mic

1 lingură ulei de măsline

Jumătate de ceapă tocată mărunt

3 căţei de usturoi tocaţi

400 g carne tocată de vită

Sare

O conservă de roşii tocate

Pătrunjel tocat

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 grade Celsius. Dovleacul se taie pe lungime şi se pune în tavă cu 2 cm de apă. Se lasă 40-45 de minute. Uleiul de măsline se pune într-o tigaie şi se lasă să se încingă. Se adaugă ceapa şi se lasă 5 minute. Apoi se pune usturoiul, carnea de vită şi se mai lasă 6-7 minute. Se pun roşiile şi se mai lasă 10 minute. Se adaugă sare şi piper. Se scobeşte pulpă de la dovleac şi se amestecă în compoziţia cu carne. Se lasă să fiarbă şi apoi se umplu jumătăţile de dovleac cu amestecul.

Cârnat cu usturoi

Ingrediente

10 cârnaţi (bratwurst)

1 ceapă tocată mărunt

2 căţei de usturoiu

2 sticle de bere

Sare

Piper

2 linguriţe de fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Într-un vas larg se încinge uleiul şi se sotează ceapa şi usturoiul. Se adaugă berea, se amestecă şi se aduce la punctul de fierbere. Se pun cârbaţii, sarea, piperul şi fulgii de ardei iute. Se micşorează focul şi se mai lasă 15 minute. Se scot cârnaţii şi se pun pe grătar pentru 5-10 minute. Se servesc fierbinţi!

Orez prăjit cu bacon

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline

220 g bacon

3 ouă bătute

200 g broccoli

200 g conopidă

100 g ardei roşu tocat mărunt

400 g orez fiert

200 g fasole verde congelată

Sare

Un praf de zahăr

2 linguri sos de soia

Piper

Mod de preparare

Se încălzeşte o tigaie mare sau wok. Se adaugă ouăle bătute. Când sunt gata, se lasă pe-o farfurie. Se pune în tigaie baconul şi se lasă să se rumenească. Apoi, se scoate pe o farfurie.

Se sotează legumele în grăsimea rămasă de la bacon. Se lasă 5-8 minute. Se adaugă în tigaie şi orezul care a fost fiert în prealabil. Se amestecă astfel încât să se amestece bine.

Într-un bol mic se amestecă sarea, zahărul, sosul de soia şi piperul. Se adaugă peste legume şi se amestecă bine. Se pun în tigaie baconul şi ouăle. Se mai lasă 5 minute. Se serveşte cald.

Pui cu ciuperci

Ingrediente

8 pulpe inferioare de pui cu os

Sare

Piper

3 linguri de unt

3 căţei de usturoi

300 g ciuperci champinion tăiate pe jumătate

200 g supă de pui

Cimbru uscat

Oregano

Busuioc

50 g smântână pentru gătit

50 g parmezan răzuit

Boabe de muştar

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Puiul se asezonează cu sare şi piper. Într-o tigaie suficient de mare se topeşte untul şi se prăjeşte puiul pe ambele părţi. Se lasă pe o farcfurie.

Se pun în tigaie ciupercile şi usturoiul şi se lasă 5-6 minute. Se pun supa de pui, cimbrul, oregano, busuiocul. Se pun în tigaie pulpele de pui.

Tigaia se pune la cuptor pentru 25-30 de minute, apoi se scoate puiul din tigaie. În sosul rămas se pun parmezanul, smântâna şi boabele de muştar. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se serveşte alături de pui şi ciuperci. 

reţete simple