tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

O conservă de ton şi 3 salate

O conservă de ton şi 3 salate

24 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

O conservă de ton poate fi punctul de plecare pentru nişte salate delicioase şi hrănitoare. Cu puţină imaginaţie puteţi să aveţi o masă rapidă şi gustoasă în doar câteva minute şi cu costuri minime.

Salată de quinoa şi ton

Ingrediente

Pentru quinoa

500 g quinoa

1,250 l apă sau supă pui

2 fire de cimbru proaspăt

1 foaie de dafin

1 ardei iute uscat

Sare

Pentru sos

1 căţel de usturoi tocat mărunt

Coaja de la o lămâie

2 linguri de oţet

1 linguriţă de muştar Dijon

1 linguriţă de miere

50 ml ulei de măsline extravirgin

Sare

Piper proaspăt măcinat

Pentru salată

1 lămâie

1 castravete de mărime medie

1 cutie de ton bucăţi in ulei

Salată rucola

Frunze de mentă proaspătă

Oregano proaspăt

Seminţe de pin

1 şalotă tocată mărunt

Sare

Piper negru

100 g brânză proaspătă de capră

Mod de preparare

Quinoa se spală într-o sită până când apa este curată, apoi se pune la fiert cu apa sau supa de pui, cimbrul, foaia de dafin, ardeiul iute şi sare. Se lasă să fiarbă şi când să în clocot se lasă focul mai mic şi se mai lasă 20-25 de minute.  Se ia de pe foc, se scurge de apă, se scot frunza de dafin şi cimbrul şi se lasă să se odihnească.

Pentru sos se pun într-un vas usturoiul, oţetul, muştarul şi mierea şi se bat cu telul până se omogenizează. Se adaugă şi uleiul de măsline puţin câte puţin până se face o emulsie. Se asezonează cu sare şi piper.

Coaja de la lămâie se rade într-un bol mare. Lămâie se curăţă, i se scot seminţele şi se toacă mărunt. În bol se adaugă şi restul ingredientelor, quinoa şi sosul şi se amestecă. Se serveşte cu brânză de capră presărată deasupra.

Salată de ton, paste orzo şi broccoli

Ingrediente

2 linguri de unt

1 ceapă medie tocată mărunt

1 linguriţă de cimbru uscat

400 g paste orzo

500 ml lapte

500 ml apă

Sare

Piper proaspăt măcinat

1 broccoli

1 conservă de ton

50 g parmezan

Mod de preparare

Untul se topeşte şi apoi se adaugă ceapa, cimbrul, sarea şi lasă aproximativ 8 minute, amestecând din când din când. Se adaugă pastele orzo şi se lasă 1 minute, apoi se adaugă laptele, apa şi piperul. Se fierb 12-15 minute.

Broccoli se taie în bucăţi mici şi când pastele sunt aproape fierte se adaugă în vas. Se lasă 3 minute. Se ia de pe foc şi se adaugă tonul şi brânza. Se lasă până se topeşte brânza şi se mai asezonează cu sare şi piper după gust. Se serveşte imediat.

Salată Nicoise

Ingrediente

Pentru vinegretă

50 ml oţet de vin alb

1 căţel de usturoi

1 linguriţă de muştar Dijon

100 ml ulei de măsline

Sare

Piper

Pentru salată

2 ouă mari

200 g cartofi

110 g fasole verde păstăi

1 conservă de ton

2 roşii prunişoare

O salată verde

70 g măsline nicoise

Fileuri de anşoa

Mod de preparare

Pentru vinegretă se amestecă toate ingredientele bătând cu telul până când compoziţia devine o emulsie.

Ouăle se fierb şi se taie felii. Cartofii se fierb şi ei şi se taie în cubuleţe. Fasolea se fierbe 3-4 minute cât să fie crocantă. Toate ingredientele se pun într-un bol, se pune peste ele vinegreta şi se amestecă.

 

conservă de ton salată