tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Orez cremos cu parmezan şi ciuperci
HOT

Orez cremos cu parmezan şi ciuperci

15 feb 2017 comentarii

Stil autentic italian. Orezul cu parmezan şi ciuperci îl poţi servi ca fel principal sau ca o delicioasă garnitură la o farfurie ce conţine carne la grătar.

Ingrediente:

4 linguri cu unt

5-6 căni cu supă de pui

1 1/2 cană cu orez Arborio

1 ceapă

usturoi

1 cană cu vin alb sec

1/2 sare Kosher

1/4 cu linguriţă piper proaspăt măcinat

1/2 cană cu parmezan ras

500 g ciuperci portobello

2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un vas, încălzeşte supa de pui la foc mic şi menţine-o caldă. Într-o altă crăticioară, căleşte ciupercile tăiate felii, cam 3-4 minute, apoi scoate-le pe o farfurie. Topeşte două linguri de unt, adaugă ceapa şi un căţel de usturoi, tocate, şi găteşte-le până ceapa devine transparentă. Adaugă orezul şi amestecă, în jur de două minute. Toarnă vinul şi lasă să fiarbă la foc mic, amestecând uşor, până ce asta se evaporă. Apoi adaugă o jumătate de cană de supă, amestecând uşor, până se absoarbe. Repetă procedura până consumi toată cantitatea de supă, cam 25 de minute timp total. Când orezul este gata, adaugă untul rămas, ciupercile şi parmezanul. Amestecă uşor. Restul de parmezan şi piperul se presară când pui orezul în farfurie.

Poftă bună, gustartienilor!

orez cu parmezan şi ciuperci