tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Ouă coapte în cartofi sau avocado
HOT

Ouă coapte în cartofi sau avocado

21 iun 2016 comentarii

Cartofii şi ouăle se reinventează.

Ingrediente:

Pentru patru persoane porții

4 cartofi mari sau avocado

50 g de unt

50 g de brânză Emmentaler sau parmezan ras

4 ouă mici

2 linguriţe de arpagic tăiat mărunt

sare şi piper

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte cuptorul la 200 grade C. Spală şi usucă apoi cartofii, pune-i în tava de copt şi unge-i cu puţin ulei sau unt. Coace-i o oră. Verifică dacă sunt moi, cu o furculiţă. Pentru umplutură, taie o bucată din cartof orizontal, undeva la treimea de sus, pe lungime, ca un căpăcel. Scoate cu o lingură miezul, până când peretele cartofului rămâne mai puţin de 1 cm, astfel încât să nu se rupă. Amestecă miezul cartofului într-un castron cu untul rămas şi brânza rasă, apoi adaugă sare şi piper. Compoziţia mege în cartof, lăsând în mijloc un gol destul de mare pentru un ou pe care-l spagi şi-l pui în mijlocul cartofului. Condimentează puţin şi, dacă doreşti, adaugă şi o linguriţă de smântână. O parte din umplutura cu miez de cartof, unt şi brânză rasă va rămâne nefolosită, dar o poţi folosi la altă mâncare. Pune cartofii înapoi în cuptor, adăugând căpăcelul tăiat la început. Lasă-i timp de 8-10 minute, pânâ când ouăle devin coapte, dar moi.

Presară arpagicul tăiat mărunt deasupra şi serveşte! 
cartofi ouă reţete