tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Ouă scoţiene, o reţetă de la 1738

Ouă scoţiene, o reţetă de la 1738

20 dec 2016 comentarii

Ouăle scoţiene sunt foarte populare în Marea Britanie, cea mai veche reţetă datând din 1809. Creatorul acestei reţete este, se pare, un negustor londonez, proprietar al magazinului Fortnum & Mason, care ar fi gătit ouă învelite în carne, în 1738.

Ingrediente:

4 ouă mari de ţară

275 g de carne tocată pentru cărnaţi

1 linguriţă cu cimbru proaspăt

1 lingură cu pătrunjel proaspăt tocat

1 ceapă verde, tocată mărunt

sare şi piper negru proaspăt măcinat

125 g făină amestecată cu puţină sare şi piper

1 ou bătut

125 g pesmet

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Puneţi cele patru ouă întregi într-o cratiţă cu apă rece şi puţin sărată, lăsaţi la foc mare până dă în clocot, apoi reduceţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă încet 9 minute. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le câteva minute sub un jet de apă rece, apoi decojiţi-le. Amestecaţi carnea de cârnaţi cu cimbrul, pătrunjelul şi ceapa verde şi asezonaţi cu sare şi piper. Împărţiţi carnea în patru porţii şi presaţi fiecare grămăjoară, formând câte un oval de circa 12 centimetri lungime şi 7 centimetri lăţime. Puneţi făina amestecată cu sare şi piper pe o farfurie, apoi luaţi fiecare ou decojit şi tăvăliţi-l prin făina cu sare şi piper. Puneţi fiecare ou pe un oval de carne şi apoi înveliţi oul cu carnea, în mod egal peste tot. Luaţi fiecare ou învelit în carne şi daţi-l uşor prin oul bătut, apoi prin pesmet, acoperindu-le bine. Într-o cratiţă cu fundul gros, puneţi uleiul la încins, până când pesmetul aruncat înăuntru pentru testare sfârâie şi se face maroniu. Trebuie să aveţi suficient ulei în cratiţă pentru ca ouăle să plutească în el. Prăjiţi ouăle pentru 8-10 minute, până devin aurii şi puţin crocante, iar carnea este gătită. Se consumă reci.

Poftă bună!

reţete ouă aperitive