tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Pâine cu ton şi brânză gruyere
HOT

Pâine cu ton şi brânză gruyere

5 dec 2016 comentarii

Pâinea cu ton şi brânză gruyere este potrivită ca aperitiv, alături de o salată şi un pahar de vin alb.

Ingrediente:

1 cutie mare de ton în ulei

100 g de brânză gruyère rasă (sau orice brânză tare preferaţi)

100 g făină

3 ouă

100 ml lapte

100 ml ulei

1 pacheţel de praf de copt

sare, piper

unt cât o nucă

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Fărâmiţează tonul, după ce-l scurgi de ulei.

Pune făina şi praful de copt într-un bol, adaugă ouăle şi amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă. Adaugă laptele, puţin câte puţin, apoi uleiul, amestecând de fiecare dată.

La final, încorporează şi tonul, brânza rasă, sarea şi piperul.

Aluatul se toarnă într-o formă de pâine, unsă în prealabil cu unt.

Se coace în jur de 40 - 50 de minute.

reţete pâine