tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Parfum de bistro, cu Midii Dijonnais
HOT

Parfum de bistro, cu Midii Dijonnais

7 sep 2016 comentarii

Transformă-ţi bucătăria într-un bistro si lasă-te purtat/ă de arome într-un Paris tomnatic, preparând Midii Dijonnais.

Secretul acestor midii stă în ingredientele pentru supa în care fierb şi în cremosul sos de muştar. Este o reţetă sofisticată, dar rapid de preparat.

Pentru această reţetă french ai nevoie de aproape 2 kg de midii pe care le laşi într-un vas cu apă rece şi o lingură cu făină, câteva minute, pentru a se curăţa bine de nisip. Apoi scurgi apa şi le clăteşti.

Între timp, la foc mediu, într-o tigaie mare, de tip wok, încinge uleiul de măsline sau untul, după preferinţe, apoi căleşte două cepe, un praz subţire şi 4-5 căţei de usturoi. Amestecă uşor până când legumele devin moi şi aromate. Adaugă midiile, vinul alb (cam o cană), cimbrul, pătrunjelul, sarea, piperul şi smântăna (1 cană). Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă în jur de 5 minute, până se desfac midiile.

Scoate-le într-un bol. Sosul care a rămas în tigaie, mai lasă-l pe foc 1 minut, dar adaugă şi muştarul (60 de grame) şi amestecă uşor. Ca să nu iasă o aromă prea puternică de cimbru, îndepărtează-l înainte să adaugi muştarul.

Midiile Dijonnaise merg foarte bine cu o crocantă baghetă franţuzească. 

Poftă bună, gustartienilor!

reţete midii