tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Pască italiană cu orez şi brânză Ricotta
SWEET

Pască italiană cu orez şi brânză Ricotta

24 mar 2016 comentarii

Pasca umplută cu orez şi brânză Ricotta este un desert tradiţional de Paşte, pregătit de mai toate familiile din Italia.

Ingrediente:

Pentru aluat

570 de grame de făină

1 lingură cu praf de copt

60 g unt

1/2 cană cu zahăr

3 ouă

2 vanilii

Pentru umplutură

1 cană cu apă

1/2 cană cu orez

1 l lapte

425 de grame de brânză Ricotta

1/2 cană cu zahăr

1 lingură cu suc de lămâie

coaja rasă de la o lămâie

6 ouă

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un bol, amestecă făina cu praful de copt. În altul, mai mare, pregăteşte cu mixerul untul cu jumătate de cană de zahăr, până ce compoziţia devine pufoasă. Adăugă pe rând ouăle şi vanilia. Treptat, pune şi făina, pentru a obţine un aluat moale. Împarte aluatul în două şi formează două mingi. Întinde fiecare minge pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, în formă de disc, astfel încât să încapă într-o formă de copt cu diametrul de 25 cm. Pune discurile de aluat în forme şi direct cu ele la frigider. Apoi, dă apa în clocot într-o oală şi adăugă orezul. Lasă focul mai mic, acoperă oala cu un capac şi fierbe 20 de minute. Adăugă laptele şi fierbe ingredientele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Ia oala de pe foc apoi şi lăsă să se răcească. Între timp, încălzeşte cuptorul la 165 de grade Celsius. Amestecă într-un bol brânza Ricotta, zahărul, sucul şi coaja de lămâie şi cele 6 ouă, până se formează o compoziţie omogenă şi spumoasă. Adaugă amestecul rece cu orez şi mixează. Toarnă amestecul în forma de tartă, apoi acoperă cu discul de aluat din cealaltă formă.

Coace pasca în cuptorul preîncălzit până ce aluatul de deasupra capătă o culoare aurie, aproximativ 60 de minute, apoi lăsă la răcit.

pască brânză orez reţete paşte