tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Paste la cuptor, cu broccoli, conopidă şi brânză
HOT

Paste la cuptor, cu broccoli, conopidă şi brânză

23 feb 2017 comentarii

O farfurie perfectă pentru cină. Pastele la cuptor cu broccoli, conopidă, cu brânză savuroasă pe deasupra, încununate cu fir de busuioc verde te vor bucura cu un gust special.

Ingrediente:

100 g paste spirale

100 g broccoli

200 g conopidă

150 ml lapte

60 g brânză Chedar

1 lingură de ulei de măsline

1 lingură de făină

1/2 lingură de oregano

sare şi piper

busuioc verde

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o oală, fierbe apă cu puţină sare, apoi adaugă pastele şi găteşte-le al dente. Cu 4 minute înainte de a fi gata, adaugă şi broccoli şi conopida. Scurge apoi apa şi pune din nou în oală pastele şi legumele. Între timp, încălzeşte uleiul la foc mediu, adaugă făina şi amestecă timp de 1 minut. Toarnă şi laptele şi lasă să fiarbă la foc scăzut până compoziţia începe să se îngroaşă. Opreşte focul, adaugă oregano, sare, piper şi 25 de g de brânză şi amestecă până ce aceasta se topeşte. Toarnă noul sos peste paste şi legume şi amestecă uşor. Pune compoziţia obţinută într-o tavă, adaugă brânza rasă rămas pe deasupra şi coace în jur de 20 de minute.

Poftă bună, gustartienilor!

paste cu broccoli şi conopidă