ART

O farfurie perfectă pentru cină. Pastele la cuptor cu broccoli, conopidă, cu brânză savuroasă pe deasupra, încununate cu fir de busuioc verde te vor bucura cu un gust special.
100 g paste spirale
100 g broccoli
200 g conopidă
150 ml lapte
60 g brânză Chedar
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de făină
1/2 lingură de oregano
sare şi piper
busuioc verde
Într-o oală, fierbe apă cu puţină sare, apoi adaugă pastele şi găteşte-le al dente. Cu 4 minute înainte de a fi gata, adaugă şi broccoli şi conopida. Scurge apoi apa şi pune din nou în oală pastele şi legumele. Între timp, încălzeşte uleiul la foc mediu, adaugă făina şi amestecă timp de 1 minut. Toarnă şi laptele şi lasă să fiarbă la foc scăzut până compoziţia începe să se îngroaşă. Opreşte focul, adaugă oregano, sare, piper şi 25 de g de brânză şi amestecă până ce aceasta se topeşte. Toarnă noul sos peste paste şi legume şi amestecă uşor. Pune compoziţia obţinută într-o tavă, adaugă brânza rasă rămas pe deasupra şi coace în jur de 20 de minute.
Poftă bună, gustartienilor!