tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Pere în sos de ciocolată, cu îngheţată şi migdale
SWEET

Pere în sos de ciocolată, cu îngheţată şi migdale

21 sep 2016 comentarii

Para este regina toamnei şi nu trebuie să lipsească din meniurile pe care le pregăteşti luna acestea.

Îţi propunem o gustare dulce cu pere, ciocolată şi îngheţată. Pentru această reţetă absolut delicioasă ai nevoie de 4 pere, coaja de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de portocală, luată în fâşii, o păstaie de vanilie, un baton de scorţişoară, 50 de g de zahăr brun, 300 ml de vin alb, îngheţata ta preferată, 150 ml de smântână, 150 g de ciocolată amăruie sau cu lapte şi 10-15 g de unt.

După ce ai pregătit toate ingredientele necesare, curăţă perele, dar păstrează-le codiţele intacte. Pune-le într-o craţiţă împreună cu coaja de lămâie şi de portocale, cu vanilia, zahărul, scorţişoara, vinul şi 300 ml apă şi lasă-le să fiarbă. Apoi dă focul mai mic şi mai lasă-le încă 20-25 de minute. Atenţie, nu trebuie ca perele să se fărâmiţeze. Când timpul a expirat, închide focul şi lasă-le să se răcească în cratiţă.

După ce s-au răcit, scoate-le pe un vas, îndepărtează vanilia, scorţişoara şi cojile de lămâie şi portocală şi mai fierbe siropul rămas până când devine mai subţire.

Separat, pregăteşte sosul de ciocolată. Într-un vas, topeşte ciocolata. În altul, încălzeşte smântâna, laptele şi untul, pe care ulterior le adaugi peste ciocolata topită.

După ce ai aranjat perele pe platou, toarnă siropul şi sosul de ciocolată. Alături, pune îngheţata. Pentur plating, poţi folosi fulgi de migdale.

Pofta bună, gustartianule! 

 

 

reţete cu pere ciocolată îngheţată