tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Peşte alb şi piure de conopidă

Peşte alb şi piure de conopidă

23 aug 2016 comentarii

Conopida este atât de gustoasă şi unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, la fel şi peştele alb, precum codul sau chefalul.

Ingrediente:

1 kg conopidă

250 ml de smântână sau 1 cană cu lapte

750 ml supă de pui

100 g unt

800 g file de peşte alb

usturoi

suc de la o jumătate de lămâie

ulei de măsline

mentă proaspătă

sare de mare

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un vas, fierbe conopida împreună cu laptele şi sarea. Sau poţi opta pentru o altă variantă: fierbe conopida cu supa de pui şi cu smântâna. Pasul următor, scurge conopida, dar păstrează, în funcţie de reţeta aleasă, laptele sau supa cu smântână. Pune conopida, câteva linguri din lapte sau supă, 20 g unt şi sarea, într-un blender şi mixează până obţii o pastă de consistenţa piureului. Într-o tigaie încinsă, prăjeşte peştele, după ce l-ai uns în prealabil cu ulei, în jur de 5 minute pe fiecare parte, până prinde crusta galbenă. Separat, topeşte untul. Apoi, într-un vas mic, amestecă-l împreună cu zeama de lămâie, usturoiul şi menta. Într-o farfurie, pune piureul, apoi peştele peste, şi ultimul, sosul cu unt. Poţi decora farfuria şi cu roşii cherry sau capere.

Poftă bună, gustartenilor!

reţete peşte reţete conopidă