ART

Conopida este atât de gustoasă şi unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, la fel şi peştele alb, precum codul sau chefalul.
1 kg conopidă
250 ml de smântână sau 1 cană cu lapte
750 ml supă de pui
100 g unt
800 g file de peşte alb
usturoi
suc de la o jumătate de lămâie
ulei de măsline
mentă proaspătă
sare de mare
Într-un vas, fierbe conopida împreună cu laptele şi sarea. Sau poţi opta pentru o altă variantă: fierbe conopida cu supa de pui şi cu smântâna. Pasul următor, scurge conopida, dar păstrează, în funcţie de reţeta aleasă, laptele sau supa cu smântână. Pune conopida, câteva linguri din lapte sau supă, 20 g unt şi sarea, într-un blender şi mixează până obţii o pastă de consistenţa piureului. Într-o tigaie încinsă, prăjeşte peştele, după ce l-ai uns în prealabil cu ulei, în jur de 5 minute pe fiecare parte, până prinde crusta galbenă. Separat, topeşte untul. Apoi, într-un vas mic, amestecă-l împreună cu zeama de lămâie, usturoiul şi menta. Într-o farfurie, pune piureul, apoi peştele peste, şi ultimul, sosul cu unt. Poţi decora farfuria şi cu roşii cherry sau capere.
Poftă bună, gustartenilor!