tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Peşte spadă cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel
HOT

Peşte spadă cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel

24 mar 2017 comentarii

Peştele spadă este foarte gustos, iar în combinaţie cu ciupercile, lămâia şi pătrunjelul ai o cină absolut delicioasă.

Ingrediente:

4 felii de peşte spadă

350 g ciuperci

2 lămâi

1 lingură ulei de măsline

sare Kosher şi piper proaspăt măcinat

4 linguri de unt

2-3 fire de ceapă verde

un sfert de pahar de vin alb

pătrunjel

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Dă peştele prin ulei de măsline şi asezonează cu sare şi piper. Rumeneşte-l pe ambele părţi, într-un vas de fontă, la foc mediu. Mută apoi peştele în cuptor pentru încă 10 minute. Separat, într-o cratiţă, topeşte untul, apoi adaugă ciupercile, ceapa verde tocată, zeama şi coaja de la o lămâie şi vinul. Sotează timp de 6 minute. Asezonează cu sare şi piper. Aşază câte o felie de peşte pe farfurie şi pune deasupra ciupercile, pătrunjelul şi o felie de lămâie.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete peşte spadă ciuperci