tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Plăcintă cu cireşe
SWEET

Plăcintă cu cireşe

8 iun 2017 comentarii

O reţetă clasică, potrivită pentru vară şi nu numai. Este un desert uşor care merge de minune la un picnic sau pentru masa de duminică.

Ingrediente:

Pentru aluat:

140 grame făină

1/4 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă sare

50 grame zahăr tos

55 grame unt

1 ou

Pentru umplutură:

900 grame cireşe

150 gramze zahăr tos

esenţă de vanilie

2 linguri amidon

2 linguri apă

25 de grame unt topit

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Preîncălziţi cuptorul la 220 grade Celsius şi pregătiţi tava pentru plăcintă.

Prima dată pregătiţi aluatul. Într-un bol, amestecaţi făina, praful de copt, sarea şi zahărul, apoi adăugaţi untul. Frământaţi până când aluatul începe să arate ca pesmetul, iar apoi puneţi şi oul. Continuaţi frământarea până când toate ingredientele sunt omogenizate. Înveliţi aluatul obţinut într-o folie alimentară şi puneţi-l la frigider minim 30 de minute.

Cât timp aluatul stă la rece, puteţi pregăti umplutura. După ce curăţaţi cireşele de sâmburi, puneţi jumătate din cantitate si zahărul într-o crăticioară până când compoziţia începe să fiarbă uşor. Adăugaţi esenţa de vanilie şi alte condimente dacă doriţi să adăugaţi. Într-un bol amestecaţi amidonul şi apa până când se formează o pastă. Adăugaţi pasta peste cireşe şi fierbeţi compoziţia până când începe să se îngroaşă. Adăugaţi şi restul de cireşe.

Întindeţi aluatul pe o suprafaţă acoperită cu făină până când obţineţi o foaie de aluat cu diametrul dorit. Puneţi foaia obţinută în tavă şi tăiaţi surplusul de aluat, pe care îl păstraţi pentru a pune peste umplutură. Peste foaia de aluat adăugaţi umplutura, şi apoi puneţi fâşiile de aluat care v-au rămas. Acoperiţi totul cu o folie de aluminiu şi puneţi la cuptor timp de 30 de minute, după care îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi plăcinta în cuptor alte 15 minute.

Poftă bună, gustartienilor!

placinta cu cirese